TPT Snapshots / Betas

  • jacob1
    October 2015 Developer 0 Permalink
    @Sandwichlizard (View Post)
    Is there anything special you are doing? Do you just start the game and don't hit anything? What is it doing when it crashes?

    @gegell (View Post)
    The air sim doesn't work with loop edge mode. I don't really want to try to make it work either ...


    EDIT:
    New snapshot #6 with more changes than normal (as if there is a normal with only 6 snapshots ...)

    New sim.gspeed function to set GoL speed
    Fix empty save searches returning "Unspecified Error"
    Show cursor when drawing even if mouse is out of bounds
    Fix wall brush displaying incorrectly when drawing ctrl-boxes
    Update last active tool & ctrl/shift state on mouse down
    Reupload -> Re-upload

    Also a separate server side thing I did was make the changelogs more colorful, they swap between blue and gray like my mod has always done (and it is done automatically here ... which is nice because I have to manually alternate the colors in the changelogs in my mod)
    Edited once by jacob1. Last: October 2015
  • Sandwichlizard
    October 2015 Member 0 Permalink

    @jacob1

     

    this just happened 5 minutes before this post.

     

    I had a save open in snapshot6.  I saved it and then clicked the open button.  when I clicked on another thumbnail the error occured.  interestingly enough that thumbnail is also the previous version of the save I made with snapshot6.  I will put the ID's here in a moment.  Done.

     

    original save          id:1571481

    snapshot6 update  id:1867595

     

    "Runtime Error!

     

    (file location)

     

    This application has requested the runtime to terminate it in an unusual way.

    please contact the applications support team for more information."

     

    Edited 2 times by Sandwichlizard. Last: October 2015
  • jacob1
    October 2015 Developer 0 Permalink
    @Sandwichlizard (View Post)
    What do you mean by "that thumbnail is also the previous version of the save I made with snapshot6". Did the save have the wrong thumbnail?

    I did make a crash happen once, somehow ...
    I think I opened the save browser, then exited and created a new save, then went into the save browser again and changed the page.

    It will be hard to debug because it is a timing / threading based issue, but hopefully I can figure it out.
  • Sandwichlizard
    October 2015 Member 0 Permalink

    @jacob1

     

    that does sound stupid.  Let me rephrase.  Save id:1571481 is save i started with to make id:1867595 in snapshot6.  I had id:1867595 open, clicked the open button in the bottom left of the screen and selected the thumbnail for id:1571481 and it crashed.  I guess it could have been any save but it seemed a bit ironic. 

     

    EDIT:  New INFO

     

    I think I have it figured out.  if you save and then open another save very quickly is crashes.

     

    EDIT:  or maybe not. ???????

    Edited 2 times by Sandwichlizard. Last: October 2015
  • iovoid
    October 2015 Member 0 Permalink

    @jacob1 (View Post)

     

    "Fix empty save searches returning "Unspecified Error"" fix is not working. In Snaptchot v6 it still happens.

     

    Sandwichlizard:  I had a error like that when opening saves under some weird conditions, like you. But magically (with a unespecified reason) when attached a debuger game works fine (with TPT, why...), so I assume that's very hard to debug.

  • jacob1
    October 2015 Developer 0 Permalink
    @Sandwichlizard (View Post)
    I think it is a threading issue. I'll see what we might have changed, but it is very difficult when there is over a year of changes to look through.

    @iovoid (View Post)
    Oops ... snapshot 6 never really existed, I forgot to do 'git pull'. So I guess it was exactly the same as snapshot 5. I will automate this eventually when I have time ...

    Anyway I just released snapshot 7, which fixes a bug that could cause the save browser to not work with corrupted save titles, and fixes edge mode not loading in saves at all (about 5 lines after loading edge mode, it was setting edge mode back to void ...). And also everything in snapshot 6 again :)
  • Schicko
    October 2015 Member 0 Permalink

    The new piston temperature control mechanism breaks these:

     

     

  • jacob1
    October 2015 Developer 0 Permalink
    @Schicko (View Post)
    Blame jacksonmj for that :P

    Anyway, when the next version comes around you will have to update the saves to use the new piston temperature method instead of stacking to do what you are doing. It does the exact same thing as stacked piston, just without stacked particles (which jacksonmj doesn't like). In general stacked particles could be potentially broken at any time in the future, since it isn't an intentional feature. In this case, stacked piston was prevented and replaced with the temperature mechanism, which is easier to use and doesn't require knowledge of stacking.
  • Schicko
    October 2015 Member 0 Permalink

    @jacob1 (View Post)

    The protons changes the temp of the pstn which I can't prevent as I need the protons to change the temperature of the crays. Could the temperature piston mechanism be added as an optional thing instead? Or make it so that protons cant go through it?

  • jacksonmj
    October 2015 Developer 0 Permalink

    @Schicko (View Post)

    What about putting the VOID between the CRAYs and the PSTN instead of at the far end of the PSTN?

    Edited once by jacksonmj. Last: October 2015